Teaterbilder

Andra akten: Gunnel Fosser, Mona Olausson, Ingrid Caspersson, Laila Hjalmarsson och Gunilla Jahnsen

Andra akten: Gunnel Fosser, Mona Olausson, Ingrid Caspersson, Laila Hjalmarsson och Gunilla Jahnsen

Teatergruppen består av: Gunnel Fosser, Laila Hjalmarson, Margit Karlsson, Sven Karlsson, Christina Kihlqvist, Mona Olausson, Kerstin Lönnbro, Gunilla Jahnsen, Ingrid Caspersson, Kjell Karlsson och Lasse Pettersson samt Ragnar Karlson och Dennis Svensson som regissör.
Vi träffas i Hembygdsföreningens samlingssal varje måndag och repeterar. Höstsäsongen 2014 startade vi måndagen 6 oktober och höll på till vecka 50. Sedan tog vi juluppehåll och började vårsäsongen vecka 3 och planerar att ha premiär lördag 11 april 2015 på Billströmska folkhögskolan.
Nypremiär skall vi ha på Hembygdsföreningen Bräcke fredag 26 juni och även spela  lördag – söndag 27 – 28 juni 2015.
Årets pjäs heter: ”Folklustspelet Hulda och Manfred” och är en fristående uppföljare till 2014 års föreställning ”Folklustspelet Anton & Manfred” Den handlar bl.a. om mannen som inte kunde fatta beslut, utan ville skjuta upp allt till morgondagen. Historien skildrar livet på en mindre bondgård på Tjörn år 1947 och innehåller både dramatik och en stor portion humor.
Pjäsförfattare och regissör är Ragnar Karlsson. Instruktör: Dennis  Svensson, Sångtexter: Mona Olausson.
Här nedan kommer bilder från repetitionerna att läggas ut. Foto: Ragnar Karlsson

 

_MG_2511

Så här ser det ut i vår rep.lokal samlingssalen på Hembygdsmuseet Bräcke. Vår instruktör Dennis Svensson berättar hur han vill lösa en uppgift. Vid kamerastativet står Lars-Erik Pettersson som filmar och fotograferar en del av våra repetitioner.

_MG_2506

Dennis Svensson i full verksamhet.

_MG_2498

En mycket rolig scen i akt 2. Pigan Ebba (Gunilla Jahnsen) fotograferar de andra damerna på kafferepet.

_MG_2496

Stundtals så hettar det till i meningsutbytena mellan damerna i kafferepet. Mona Olausson, Gunnel Fosser, Christina Kihlqvist, Gunilla Jahnsen och Laila Hjalmarson.


img_1754

annons-80-x-135

 

Hulda & Manfred2_72Bräcke

 
 
 
 
 
 
 
 

 

http://www.tjornshembygdsforening.se/teatersida/